Selecteer een pagina

“Ken je borsten” als speerpunt tijdens borstkankermaand

Tijdens de jaarvergadering van Care for Women, gehouden in het Alexander Monro Ziekenhuis, stond het belang van vroegdiagnostiek van borstkanker centraal. Met de borstkankermaand voor de deur werd in het middagprogramma aandacht besteed aan de campagne “Ken je borsten”. Volgens beide partijen is deze aandacht hard nodig. Nog steeds overlijden in Nederland negen vrouwen per dag aan de gevolgen van borstkanker. Daarom streeft het Alexander Monro Ziekenhuis naar vroegdiagnostiek van de ziekte en promoten zij kennis, die vrouwen helpt bij vroege detectie. In de campagne ‘Ken je borsten’ draait het erom hoe vrouwen hun borsten beter kunnen leren kennen en eventuele veranderingen sneller kunnen ontdekken.Al ruim 20 jaar zet Care for Women zich in voor betere zorg aan vrouwen, vooral op het gebied van de overgang. Een levensfase waarbij voor veel vrouwen het krijgen van borstkanker realiteit wordt. De Care for Women specialisten merken dagelijks in de praktijk, dat bij vrouwen vaak nog kennis over het herkennen van borstveranderingen ontbreekt. Daarom wil Care for Women de campagne van het Alexander Monro Ziekenhuis graag versterken en staat ook voor hun de borstkankermaand in het teken van kennisoverdracht aan vrouwen.

De jaarvergadering kende een enthousiaste, grote opkomst. En was een mooie kennismaking tussen twee gespecialiseerde organisaties die zeer bevlogen werken aan de continue verbetering van zorg aan vrouwen, op zowel het gebied van borstzorg als de overgang.

Catherine van Heest, directeur Care for Women en Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis verzorgden lezingen en deelden informatie over de laatste ontwikkelingen.

Over de organisaties

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde, landelijke ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg en familiair verhoogd risico. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid de aanpak. Iedereen kan in dit expertise ziekenhuis terecht, de zorg wordt namelijk vergoed door alle zorgverzekeraars.

Met zo’n 150 vestigingen verspreid over Nederland is Care for Women de grootste landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en hun hormonen. Vrouwen kunnen hier terecht met overgangsklachten, menstruatieproblemen, anticonceptievragen of problemen met zwanger worden. De Care for Women specialisten hebben niet alleen een vervolgopleiding op het gebied van vrouwen en hormonen gevolgd, maar zijn allemaal zelf ook vrouw. Zij begrijpen als geen ander waar de cliënt het over heeft. Bovendien worden de consulten zonder verwijzing van de huisarts door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne Grob (yvonnegrob@alexandermonro.nl) of Catherine van Heest (cvanheest@careforwomen.nl) .