Selecteer een pagina

Vacatures bij Alexander Monro Ziekenhuis

Adviseur Kwaliteit & Veiligheid / Klachtenfunctionaris (28-32 uur)

Zin in een veelzijdige combinatiefunctie met veel verantwoordelijkheid en autonomie in een dynamische organisatie? Lees dan verder!

Welkom bij het Alexander Monro Ziekenhuis
Wij zijn een uniek, kleinschalig ziekenhuis dat zich volledig richt op borst(kanker)zorg. Met ca 150 collega’s gaan wij iedere dag voor de beste medische zorg én persoonlijke aandacht voor iedere patiënt. Elke collega handelt en neemt beslissingen in het belang van en samen met de patiënt. Oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid kenmerken onze aanpak. En dat onze patiënten deze zorg zeer waarderen blijkt wel uit onze hoge patiëntwaarderingen (Zorgkaart.nl).

Je team
Ons enthousiaste team Kwaliteit & Veiligheid signaleert, adviseert en ondersteunt de organisatie met als doel kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg te kunnen leveren. Het team bestaat uit vier functies: Medewerker Kwaliteit & Veiligheid, Adviseur Kwaliteit & Veiligheid (vacant), Klachtenfunctionaris (vacant) en de Manager Kwaliteit & Veiligheid. Het team maakt onderdeel uit van de backoffice, waar collega’s werken van HR, Marketing & Communicatie, ICT, Zorgadministratie, Finance en Juridische zaken. Samen met deze collega’s ondersteunen wij de organisatie en onze zorgprofessionals, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: het leveren van excellente borstzorg.

Wat ga je doen
Je combineert de functie van Adviseur Kwaliteit & Veiligheid (24-28 uur per week) met de rol van Klachtenfunctionaris (4 uur per week).

In je rol van Adviseur Kwaliteit & Veiligheid heb je een divers takenpakket:

 • Je bent gesprekspartner voor onze teamleiders, zorgmedewerkers, artsen en het management.
 • Je houdt zicht op relevante regelgeving en landelijke thema’s ter bevordering van de kwaliteit en veiligheid van zorg.
 • Je adviseert op thema’s zoals hygiëne & infectie, BHV, medische technologie, geneesmiddelen, bloedtransfusie, gevaarlijke stoffen en informatieveiligheid.
 • Je begeleidt externe audits, inspecties en visitaties.
 • Je voert interne audits, calamiteitenonderzoeken en PRI’s uit.
 • Je hebt de regie over de aanlevering van verplichte landelijke kwaliteitsindicatoren.
 • Je analyseert kwaliteitsinformatie, initieert voorstellen voor verbetering en helpt bij de implementatie daarvan.
 • Je bent projectleider voor projecten op het gebied van kwaliteit & veiligheid.
 • Je bent voorzitter van verschillende commissies zoals de VIM commissie.

In je rol van Klachtenfunctionaris vervul je op hoofdlijnen de volgende taken:

 • Je bemiddelt bij klachten tussen klager en zorgprofessional.
 • Je adviseert en ontwikkelt beleid inzake klachtenmanagement.
 • Je signaleert en informeert de organisatie met betrekking tot zorgverbetering naar aanleiding van klachten.

Wie ben jij

 • Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau, met een achtergrond in de zorg.
 • Je hebt kennis van kwaliteitsmanagement in (bij voorkeur) een ziekenhuisomgeving.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring.
 • Geen ervaring als klachtenfunctionaris? Geen nood, wij bieden je een opleiding aan.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en bent in staat om op diverse niveaus een goede gesprekspartner te zijn en overleggen voor te zitten. Je kunt draagvlak creëren en tegenstellingen overbruggen.
 • Je toont initiatief en creativiteit bij het geven van adviezen en het doen van verbetervoorstellen.
 • Je hebt een vlotte pen en kunt heldere rapporten opstellen.
 • Je bent analytisch en in staat om kwaliteitsinformatie te interpreteren en vertalen naar adviezen voor de werkvloer.
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden (attent, bevlogen, duidelijk, hoogwaardig en slagvaardig).


Wat bieden wij
Je krijgt een baan van betekenis in een unieke zorgorganisatie, waarin je vanuit jouw rol kunt bijdragen aan onze excellente zorg. Je komt terecht in een gemotiveerd team van collega’s en een energieke, dynamische werkomgeving. De sfeer is warm en persoonlijk, en de lijnen zijn kort. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen via onze eigen AMZ Academy en GoodHabitz.

We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband voor 32 uur per week. Je salaris is conform FWG 60 cao ziekenhuizen (maximaal € 5.746,- op basis van 36 uur per week), afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast hebben we goede arbeidsvoorwaarden: je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Er zijn diverse mogelijkheden voor fiscale uitruil, zoals de aanschaf van een fiets of laptop. Je krijgt een reiskostenvergoeding, bouwt pensioen op bij PFZW en hebt naast vakantiedagen ook recht op PLB-uren. Ons ziekenhuis is gelegen in het mooie Berg en Bosch park, waar je gratis kunt parkeren voor de deur. Er zijn mogelijkheden om deels thuis te werken.

Benieuwd naar je toekomstige werkplek? Bekijk dit filmpje.

Is je interesse gewekt? Laten we kennismaken!
Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan gerust even contact op met Sanne van Schaick (Manager Kwaliteit & Veiligheid) via 030 – 2250910 of sannevanschaick@alexandermonro.nl.
Direct solliciteren? Mail dan z.s.m. je motivatie, CV met pasfoto en je beschikbaarheid naar sollicitatie@alexandermonro.nl.

Een verklaring omtrent gedrag en het opvragen van referenties maken standaard deel uit van onze selectieprocedure.

 

Vanwege dagelijkse beoordeling, behouden wij het recht de vacature op elk moment te sluiten, zodra wij een passende kandidaat hebben gevonden. Wij werven graag zelf onze kandidaten en zullen niet ingaan op acquisitie door bureaus voor deze vacature.

 

Ken jij iemand voor deze vacature? Deel direct:

Andere vacatures:

Anesthesiemedewerker (uren in overleg, geen diensten)

Anesthesiemedewerker (uren in overleg, geen diensten)Heb jij hart voor onze patiënten, hou je van korte lijnen en werk je graag in een klein, bevlogen team? Dan zoeken wij jou! Welkom bij het Alexander Monro ZiekenhuisWij zijn een uniek, kleinschalig ziekenhuis dat...

Lees meer

OK Assistent (uren in overleg, geen diensten)

OK Assistent (uren in overleg, geen diensten)Heb jij hart voor onze patiënten, hou je van korte lijnen en werk je graag in een klein, bevlogen team? Dan zoeken wij jou! Welkom bij het Alexander Monro ZiekenhuisWij zijn een uniek, kleinschalig ziekenhuis dat zich...

Lees meer

Financieel & business controller (24 uur)

Financieel & business controller (24 uur)Wil jij een betekenisvolle baan in een uniek ziekenhuis? Hou je van korte lijnen en draag je graag bij aan verbeteringen? Dan zoeken wij jou! Waar kom je te werkenJe komt terecht in een uniek, kleinschalig ziekenhuis: het...

Lees meer

HR (meewerk)stage

HR (meewerk)stage Ben jij een gedreven student die zich graag wil ontwikkelen op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Wij bieden een uitdagende stage in een bijzondere organisatie. Waar kom je te werken Wij zijn een uniek, kleinschalig ziekenhuis...

Lees meer

Stagiaire Social Media

Stagiaire Social MediaGaat jouw hart sneller kloppen van alles wat met social media te maken heeft en ben je op zoek naar een unieke stage in een bijzondere organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Stichting Breast Care Foundation (BCF) is opgericht om fondsen...

Lees meer

Stagiaire Events

Stagiaire EventsGaat jouw hart sneller kloppen van alles wat met evenementorganisatie te maken heeft en ben je op zoek naar een unieke stage in een bijzondere organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Stichting Breast Care Foundation (BCF) is opgericht om fondsen...

Lees meer