Selecteer een pagina

Vacatures bij Alexander Monro Ziekenhuis

Adviseur Kwaliteit & Veiligheid / Klachtenfunctionaris (28-32 uur)

Zin in een veelzijdige combinatiefunctie in een dynamische organisatie? Lees dan verder!

Welkom bij het Alexander Monro Ziekenhuis
Wij zijn een uniek, kleinschalig ziekenhuis dat zich volledig richt op borst(kanker)zorg. Met ca 150 collega’s gaan wij iedere dag voor de beste medische zorg én persoonlijke aandacht voor iedere patiënt. Elke collega handelt en neem beslissingen in het belang van en samen met de patiënt. Oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid kenmerken onze aanpak. En dat onze patiënten deze zorg zeer waarderen blijkt wel uit onze hoge patiëntwaarderingen (Zorgkaart.nl).

Ons ziekenhuis heeft een samenwerkingsverband met het UMC Utrecht met als doel het bieden van de combinatie van hoogwaardige borst(kanker)zorg, benodigde academische zorg, innovatie, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Je team
Ons enthousiaste team Kwaliteit & Veiligheid signaleert, adviseert en ondersteunt de organisatie met als doel kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg te kunnen leveren. Het team bestaat uit vier functies: Medewerker Kwaliteit & Veiligheid, Adviseur Kwaliteit & Veiligheid (vacant), Klachtenfunctionaris (vacant) en de Manager Kwaliteit & Veiligheid. Het team maakt onderdeel uit van de backoffice, waar collega’s werken van HR, Marketing & Communicatie, ICT, Zorgadministratie, Finance en Juridische zaken. Samen met deze collega’s ondersteunen wij de organisatie en onze zorgprofessionals, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: het leveren van excellente borstzorg.

Wat ga je doen
Je combineert de functie van Adviseur Kwaliteit & Veiligheid met de rol van Klachtenfunctionaris.

Als Adviseur Kwaliteit & Veiligheid (24-28 uur) heb je een divers takenpakket:

 • Je adviseert en ondersteunt op enkele thema’s zoals hygiëne & infectie, BHV, medische technologie, geneesmiddelen, bloedtransfusie, gevaarlijke stoffen, en informatieveiligheid.
 • Je organiseert externe audits, inspecties en visitaties.
 • Je voert interne audits, calamiteitenonderzoeken en PRI’s uit.
 • Je hebt de regie over de aanlevering van verplichte landelijke kwaliteitsindicatoren.
 • Je analyseert kwaliteitsinformatie en initieert voorstellen voor verbetering.

Gemiddeld besteed je vier uur per week aan je rol van Klachtenfunctionaris en vervul je op hoofdlijnen de volgende taken:

 • Je bemiddelt bij klachten tussen klager en zorgprofessional.
 • Je adviseert en ontwikkelt beleid inzake klachtenmanagement.
 • Je signaleert en informeert de organisatie met betrekking tot zorgverbetering naar aanleiding van klachten.

Wie ben jij

 • Je beschikt over kennis op het niveau van een hbo-opleiding op het gebied van zorg en beleid, aangevuld met een opleiding op het gebied van kwaliteitsmanagement.
 • Je hebt kennis van kwaliteitsmanagement in (bij voorkeur) een ziekenhuisomgeving.
 • Geen ervaring als klachtenfunctionaris? Geen nood, wij bieden je een opleiding aan.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en bent in staat om op diverse niveaus een goede gesprekspartner te zijn en overleggen voor te zitten. Je kunt draagvlak creëren en tegenstellingen overbruggen.
 • Je toont initiatief en creativiteit bij het geven van adviezen en het doen van verbetervoorstellen.
 • Je hebt een vlotte pen en kunt heldere rapporten opstellen.
 • Je bent analytisch en in staat om kwaliteitsinformatie te interpreteren en vertalen naar adviezen voor de werkvloer.
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden (attent, bevlogen, duidelijk, hoogwaardig en slagvaardig).

Wat bieden wij
We bieden uitdagend en betekenisvol werk, waarbij je echt het verschil kunt maken voor de patiënt. Je komt te werken in een fijn team, de lijnen zijn kort en persoonlijk. Je collega’s zijn bereid een stapje harder te lopen, voor de patiënt en voor elkaar. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband voor 28-32 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en (vooralsnog) ingeschaald op FWG 55 cao ziekenhuizen (maximaal € 4611,- op basis van 36 uur per week). Op 1 december 2023 en 1 juni 2024 krijg je er weer 5% bij. Daarnaast hebben we goede arbeidsvoorwaarden; je bouwt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering op, er zijn diverse mogelijkheden op fiscale uitruil, zoals aanschaf van een fiets of thuiswerkmiddelen. Je bouwt pensioen op bij PFZW en je hebt naast vakantiedagen ook recht op PLB-uren. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en ook erg prettig; je kunt gratis parkeren voor de deur van ons mooie pand in het groene Berg en Bosch. Benieuwd naar je toekomstige werkplek? Bekijk dit filmpje.

Is je interesse gewekt? Laten we kennismaken!
Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan gerust even contact op met Sanne van Schaick (Manager Kwaliteit & Veiligheid) via 030 – 2250910 of sannevanschaick@alexandermonro.nl.

Direct solliciteren? Mail dan z.s.m. je motivatie, CV met pasfoto en je beschikbaarheid naar sollicitatie@alexandermonro.nl. Een verklaring omtrent gedrag en het opvragen van referenties maken standaard deel uit van onze selectieprocedure.

Vanwege dagelijkse beoordeling, behouden wij het recht de vacature op elk moment te sluiten, zodra wij een passende kandidaat hebben gevonden. Wij werven graag zelf onze kandidaten en zullen niet ingaan op acquisitie door bureaus voor deze vacature.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ken jij iemand voor deze vacature? Deel direct:

Andere vacatures:

Stagiair(e) ICT Support / Werkplekbeheer 32-40 uur

Stagiair(e) ICT Support / Werkplekbeheer 32-40 uurWil jij de zorg beter leren kennen? Meedenken met verbeteringen aan de ICT infrastructuur en  (zorg)medewerkers ondersteunen met al hun ICT-vragen? Dan is deze stage wat voor jou! Stagelopen in het Alexander Monro...

Lees meer

ICT Beheerder/Allround IT Engineer (36 uur)

ICT Beheerder/Allround IT Engineer (36 uur)Wil jij een ICT-baan die je niet snel zal vinden? Lees dan verder! Waar kom je te werkenJe komt terecht in een uniek, kleinschalig ziekenhuis. Het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) is hèt eerste gespecialiseerde ziekenhuis...

Lees meer

OK assistent (27 uur)

OK Assistent (27 uur)Heb jij hart voor onze patiënten, hou je van korte lijnen en werk je graag in een klein, bevlogen team? Dan zoeken wij jou! Waar kom je te werken Je komt terecht in een uniek, kleinschalig ziekenhuis. Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét eerste...

Lees meer

Nieuw lid Cliëntenraad

Lid Cliëntenraad​Wil je meedenken en advies geven over de kwaliteit van zorg van het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ)? Heb je zelf ideeën voor verbeteringen? Grijp dan nu je kans. Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét eerste gespecialiseerde ziekenhuis voor het...

Lees meer

Verpleegkundig Specialist in opleiding (32-36 uur)

Verpleegkundig Specialist in opleiding (32-36 uur)Wil jij je verder specialiseren in de mammazorg en patiëntgerichte zorg verlenen in een klein, bevlogen team? Dan zoeken wij jou!  Waar kom je te werkenJe komt terecht in een uniek, kleinschalig ziekenhuis. Het...

Lees meer

Anesthesiemedewerker borstzorg (22,5 uur)

Anesthesiemedewerker borstzorg (22,5 uur)Heb jij hart voor onze patiënten, hou je van korte lijnen en werk je graag in een klein, bevlogen team? Dan zoeken wij jou! Waar kom je te werken Je komt terecht in een uniek, kleinschalig ziekenhuis. Het Alexander Monro...

Lees meer