Selecteer een pagina

Faciliteiten

Faciliteiten

Het Alexander Monro Ziekenhuis is gevestigd in de bosrijke omgeving van het Berg en Bosch terrein in Bilthoven. Ons gebouw is licht en heeft een aangename, gastvrije sfeer. Het ziekenhuis is volledig ingericht om u zo snel mogelijk de beste zorg te bieden. Met comfortabele ontvangst- en behandelruimtes en de nieuwste apparatuur.

Eerste consult

Onze ontvangstruimte is een gastvrije ruimte, zónder balie: u wordt ontvangen door onze gastvrouwen. Consulten vinden plaats in een sfeervolle spreekkamer. Wij nemen rustig de tijd voor u en daarom duurt een eerste consult bij ons 40 minuten in plaats van de gebruikelijke 10 minuten. Wij streven ernaar om tijdens uw bezoek alle uitslagen gereed te hebben om met u te bespreken.

Poliklinische faciliteiten

Onze spreekkamers zijn ruim en gastvrij en alle onderzoeksruimtes zijn dicht bij elkaar in de buurt, binnen een afstand van vijftig meter. Daardoor kunnen we alle onderzoeken direct achter elkaar uitvoeren en zijn de uitslagen snel bekend, zodat we die meteen met u kunnen bespreken.

Klinische faciliteiten

Tijdens een dagopname komt u op onze meerpersoonskamer te liggen. Tijdens een langere opname in het ziekenhuis krijgt u een eigen kamer met badkamer. Uw partner, vriend of familielid kan desgewenst bij u op de kamer blijven slapen. Ligt u liever met andere patiënten op een zaal, dan kan dat ook. In alle kamers kunt u gratis gebruik maken van onze Wifi-verbinding.

Moderne apparatuur

De medisch specialisten en laboranten van het Alexander Monro Ziekenhuis behandelen volgens de nieuwste behandelmethodes. Ook beschikken ze over de meest moderne apparatuur, die hen in staat stelt een beter beeld te krijgen van de aard en de uitgebreidheid van de (mogelijke) tumor – zelfs in dicht borstweefsel. Onze apparatuur is alleen beschikbaar voor patiënten van het Alexander Monro Ziekenhuis. Daardoor is er geen of nauwelijks wachttijd en hoeft u niet onnodig lang te wachten op uitslagen. Het ziekenhuis beschikt over:

  • Een 3 Tesla MRI-scanner voor mammadiagnostiek, waarmee we de aard en positie van de tumor nauwkeurig kunnen vaststellen. Deze MRI is exclusief voor de patiënten van het Alexander Monro Ziekenhuis, dus er zijn geen wachttijden.
  • Een 3D-echografiesysteem, dat dankzij speciale 3D-beelden de opsporing van borstkanker versnelt, ook bij patiënten met dicht klierweefsel of met borstimplantaten.
  • Een Tomosynthese-mammograaf, die 3D-mammografiebeelden maakt. Elk plekje dat verdacht is op een ‘gewone’ foto kunnen we hiermee van meer kanten bekijken en dus beter beoordelen. Ook gebruiken we deze beelden om een biopsie nauwkeuriger te kunnen uitvoeren.

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch multidisciplinair Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg PROGRAMMA 08:45 Ontvangst, koffie en registratie09:15 Aanvang...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.