Selecteer een pagina

Samenwerkingen

Samenwerkingen

Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht werken sinds begin 2016 formeel en zeer nauw samen om de kwaliteit van de borstkankerzorg naar een hoger niveau te brengen.

Verhoogd risico spreekuur- Klinische Genetica

Onze samenwerking komt onder andere tot uiting door het spreekuur dat dr. Margreet Ausems, klinisch geneticus, vanaf 1 februari 2017 verzorgt in het Alexander Monro. Dr. Ausems is werkzaam op de afdeling Genetica van het UMC Utrecht. Haar werkzaamheden concentreren zich op erfelijkheidsonderzoek. Genetisch onderzoek kan van grote invloed zijn op de keuze van het behandeltraject. Daarnaast kan het bijdragen aan vroege opsporing van borstkanker bij vrouwen met een verhoogd risico. Genetisch onderzoek geeft inzicht in mogelijke risico’s voor familieleden en zorgt voor bewustwording.

Bij onze Poli Verhoogd Risico kunnen patiënten terecht voor een eerste analyse. Maar juist ook voor patiënten die een jaarlijkse controle moeten ondergaan is er een speciaal programma opgezet.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op via 030 225 09 10.

Radiotherapie

Soms is bestraling nodig voor of na de chemo, of bij een borstsparende operatie. Het bestralingstraject duurt 21 tot 35 dagen. Omdat bestraling elke werkdag moet plaatsvinden, maken wij daarvoor een afspraak met een ziekenhuis bij u in de buurt. Joeke Felderhof, onze radiotherapeut-oncoloog, neemt uitgebreid de tijd om de keuzes en consequenties hiervan met u te bespreken en zorgt voor een naadloze aansluiting op de rest van de behandelingen. 

Tijdens het gesprek zal gekeken worden welk bestralingscentrum dichtbij uw woonplaats gelegen is en waar u bestraald wilt worden. Het Alexander Monro ziekenhuis werkt nauw samen met UMC Utrecht op het gebied van de radiotherapie. De vrouwen uit regio Midden Nederland zullen meestal door de radiotherapeut van het Alexander Monro Ziekenhuis zelf in het UMC Utrecht worden behandeld.

Pathologische diagnostiek

De afdeling Pathologie van het UMC Utrecht doet diagnostisch onderzoek op lichaamsmateriaal (weefselonderzoek).

Referentieziekenhuizen

Net als elk ziekenhuis dat de SONCOS-normen naleeft, heeft het Alexander Monro Ziekenhuis intensief contact en formele afspraken met verschillende ziekenhuizen. Ook zoeken wij internationale samenwerking.

Collegiaal overleg

Wij werken graag nauw samen met de behandelende huisarts. Het nummer voor collegiaal overleg is 030-721 01 01.

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch multidisciplinair Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg PROGRAMMA 08:45 Ontvangst, koffie en registratie09:15 Aanvang...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.