Samenwerkingen

Samenwerkingen

Verhoogd risico spreekuur

Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht werken sinds begin 2016 formeel en zeer nauw samen om de kwaliteit van de borstkankerzorg naar een hoger niveau te brengen. Dit komt onder andere tot uiting door het spreekuur dat dr. Margreet Ausems, klinisch geneticus, vanaf 1 februari 2017 verzorgt in het Alexander Monro. Dr. Ausems is werkzaam op de afdeling Genetica van het UMC Utrecht. Haar werkzaamheden concentreren zich op erfelijkheidsonderzoek. Genetisch onderzoek kan van grote invloed zijn op de keuze van het behandeltraject. Daarnaast kan het bijdragen aan vroege opsporing van borstkanker bij vrouwen met een verhoogd risico. Genetisch onderzoek geeft inzicht in mogelijke risico’s voor familieleden en zorgt voor bewustwording.

Bij onze Poli Verhoogd Risico kunnen patiënten terecht voor een eerste analyse. Maar juist ook voor patiënten die een jaarlijkse controle moeten ondergaan is er een speciaal programma opgezet. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via 030-225 09 10.

Radiotherapie

Soms is bestraling nodig voor of na de chemo, of bij een borstsparende operatie. Dat duurt 21 tot 35 dagen. Omdat bestraling elke werkdag moet plaatsvinden, maken wij daarvoor een afspraak met een ziekenhuis bij u in de buurt. Joeke Felderhof, onze radiotherapeut-oncoloog, neemt uitgebreid de tijd om de keuzes en consequenties hiervan met u te bespreken en zorgt voor een naadloze aansluiting op de rest van de behandelingen.

Pathologische diagnostiek

Het weefselonderzoek gebeurt in het UMC Utrecht.

Referentieziekenhuizen

Net als elk ziekenhuis dat de SONCOS-normen naleeft, heeft het Alexander Monro Ziekenhuis intensief contact en formele afspraken met verschillende ziekenhuizen. Ook zoeken we internationale samenwerking.

Collegiaal overleg

Wij werken graag nauw samen met de behandelende huisarts. Het nummer voor collegiaal overleg is 030-721 01 01.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? info@alexandermonro.nl of 030 225 09 10

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Innovatie poli van start

Sinds december 2018 is in het Alexander Monro Ziekenhuis, in samenwerking met het UMC Utrecht, de innovatie poli gestart. Op de innovatie poli krijgen patiënten informatie over wetenschappelijk onderzoek en het nut daarvan. De poli is opgericht omdat het Alexander...