Selecteer een pagina

Diagnose nodig bij knobbeltje of klacht

Diagnose nodig bij knobbeltje of klacht in de borst

Heeft u een knobbeltje of klacht in de borst? Dan heeft u een diagnose nodig van een specialist in borstzorg en borstkanker. Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel terecht voor een zorgvuldige diagnose van een knobbeltje of klacht in de borst in het Alexander Monro Ziekenhuis. Ook bij een verwijzing na het bevolkingsonderzoek kunt u voor een nadere diagnose snel terecht. De beste borstkanker zorg  en borstzorg begint met de meest zorgvuldige diagnose. Al onze specialisten zijn volledig gespecialiseerd in borstkanker zorg en borstzorg.

Afhankelijk van uw klacht waarvoor u bent verwezen, maakt u kennis met een medisch specialist of verpleegkundig specialist die u onderzoekt. Ook kan de huisarts u alleen voor de afdeling radiologie verwijzen. Wij zorgen direct voor de juiste diagnostiek om u de meest zorgvuldige diagnose te geven. U krijgt meestal eerst een foto van de borst en eventueel een echo. De uitslag daarvan, en eventuele vervolgstappen, bespreekt u met dezelfde arts die u onderzocht heeft.

Soms is het nodig een biopt te nemen, er wordt dan een stukje weefsel weggenomen. Ook dat gebeurt in de meeste gevallen direct. Vervolgens wordt het weefsel naar de patholoog gebracht voor onderzoek. Deze uitslag is in de regel binnen 24 tot 48 uur bekend. Indien dit langer duurt, heeft dit te maken met het soort biopt en houdt dit niet direct in dat de uitslag niet goed is. We doen er alles aan om u de meest zorgvuldige diagnose en zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Laatste nieuws

Hoera! Wij bestaan 10 jaar!

Hoera! Wij bestaan 10 jaar!

Het Alexander Monro Ziekenhuis bestaat 10 jaar! Als landelijk gespecialiseerd ziekenhuis in borstkanker | goedaardige borstaandoeningen | erfelijkheid combineren wij onze unieke visie op...

Een goede klantreis

Een goede klantreis

Een goede klantreis "Alles wat een klant meemaakt in harmonie met elkaar" "Zo goed voor je klanten zorgen, dat ze zich gezien en gehoord voeren vanaf het moment dat ze contact opnemen, totdat ze...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.