Ik wil een second opinion borstkanker

Een second opinion aanvragen?

Is er bij u al eens een diagnose gesteld en/of een behandeling gestart en wilt u nu graag een second opinion? Dat kan.

Over borstkankerbehandelingen is één ding zeker te vertellen: er is niet één behandeling hetzelfde omdat er vele verschillende vormen van borstkanker zijn en elke behandeling afhankelijk is van de soort, grootte en de kenmerken van de tumor maar ook van uw eigen ideeën omtrent uw behandeling. Daarom is het belangrijk vragen te stellen aan uw arts als u dingen niet begrijpt. Ook wanneer u twijfelt aan de keuzes van uw medisch team. Laat u dan altijd informeren door een tweede arts. Dit noemen we een second opinion.

 

 

 

 

 

 

Geldt voor een second opinion dat iedereen ook snel bij ons terecht kan?

Voor een second opinion hebben wij het dossier nodig uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent (geweest). Wij kunnen op twee manieren aan uw dossier komen:

  1. U vraagt de informatie zelf op bij het betreffende ziekenhuis en zorgt dat het dossier bij ons komt. Deze optie heeft de voorkeur. Onze ervaring is dat, indien u zelf het dossier direct opvraagt en naar ons stuurt of brengt, dit vlotter verloopt. Geeft u bij het aanmelden in het Alexander Monro Ziekenhuis graag duidelijk aan dat u zelf het dossier opvraagt en naar ons laat komen. Natuurlijk helpen wij u graag mocht dat nodig zijn. We sturen u in alle gevallen een toestemmingsformulier toe die wij graag getekend retour ontvangen. Hiermee kunnen wij altijd eventuele ontbrekende informatie opvragen.
  2. Wij vragen de informatie namens u op bij het betreffende ziekenhuis. In dit geval hebben wij wel uw toestemming nodig. U ontvangt daarom van ons een toestemmingsformulier dat u kunt ondertekenen en naar ons terug kunt sturen.

Wat hebben wij nodig

  • al uw medische gegevens
  • een verwijzing voor een second opinion (kan via huisarts of specialist waar u momenteel in onderzoek en/of behandeling bent)
  • een CD rom met alle beeldvorming met verslaglegging
  • alle uitslagen van eventuele pathologieonderzoeken, bloedonderzoeken, erfelijkheidsonderzoek
  • een actueel overzicht van uw medicatie (indien van toepassing)

U kunt het dossier met CD rom sturen of (laten) brengen naar:

Post
Alexander Monro Ziekenhuis
Tav medisch secretariaat afdeling second opinions
Postbus 181
3720 AD Bilthoven

Bezorgen
Alexander Monro Ziekenhuis
(Terrein Berg en Bosch)
Professor Bronkhorstlaan 10
Gebouw 94 / Parkeerplaats 9 (gratis parkeren)
3723 MB Bilthoven

Zodra wij uw dossier (compleet) hebben, zullen onze specialisten de informatie bekijken en bepalen welke afspraken gemaakt kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld soms aanvullende diagnostiek nodig, soms alleen een gesprek met een specialist. Hoe snel het traject gaat, is dus grotendeels afhankelijk van hoe snel wij uw dossier in huis hebben en welke aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Overname verdere diagnostiek en behandeling in het Alexander Monro Ziekenhuis:

Mocht u direct al kiezen voor een overname van verdere diagnostiek en behandeling in het Alexander Monro Ziekenhuis, geeft u dit dan aan bij het aanmelden voor een second opinion.  Zo kunnen we precies afstemmen wat er al aan onderzoek gedaan is en wat er nog gepland moet worden om tot de meest zorgvuldige diagnose en behandelmogelijkheden te komen.

Vraag in dit geval om bij de verwijzing voor een second opinion “met overname” te laten zetten.

Goed te weten

Als zelfstandig ziekenhuis moeten wij aan een aantal vereisten voldoen. Het gevolg daarvan is dat wij sommige patiënten niet kunnen/mogen behandelen. De belangrijkste algemene beperkingen zijn:

  • Patiënten met een BMI hoger dan 35 kunnen wel in ons ziekenhuis terecht voor diagnostiek, maar kunnen hier niet geopereerd worden.
  • Patiënten met een aandoening/aandoeningen die (ernstige) beperking(en) geeft/geven in het dagelijks leven kunnen hier mogelijk niet geopereerd worden. Deze beoordeling wordt gedaan door onze anesthesioloog.

Patiënten die niet in ons ziekenhuis behandeld en/of geopereerd kunnen worden, kunnen wij verwijzen naar het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht is onze academische samenwerkingspartner voor specifieke onderzoeken en diensten en voor hoogcomplexe zorgvragen. Uiteraard kunnen patiënten ook kiezen voor behandeling in een ander ziekenhuis.

Heeft u hierover een vraag? Neemt u dan contact met ons op via secretariaat@alexandermonro.nl of via 030 721 01 04.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? info@alexandermonro.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Word je bewust. Dat redt levens

Word je bewust. Dat redt levens

Bekijk hier het item in het NOS vanaf 2 minuut, 21 sec. Het​ Alexander Monro Ziekenhuis​ heeft ​een grootschalig onderzoek ​gedaan waarbij vierhonderd vrouwen ondervraagd zijn. Terwijl er veel campagnes rondom het herkennen van borstkanker zijn, wordt borstkanker door...

Innovatie poli van start

Innovatie poli van start

Sinds december 2018 is in het Alexander Monro Ziekenhuis, in samenwerking met het UMC Utrecht, de innovatie poli gestart. Op de innovatie poli krijgen patiënten informatie over wetenschappelijk onderzoek en het nut daarvan. De poli is opgericht omdat het Alexander...