Selecteer een pagina

Resultaten

Resultaten

Het Alexander Monro Ziekenhuis werkt volgens de meest belangrijke richtlijnen voor de borstkanker zorg. Er is een kwaliteitscommissie die de criteria en procedures nauwlettend in de gaten houdt, aan de hand van onderstaande normen voor ziekenhuizen en borstkanker zorg.

 

Onze resultaten zijn als volgt

ZKN-keurmerk

Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft het ZKN-keurmerk. Dit is een kwaliteitskeurmerk, ontwikkeld door ZKN, in samenwerking met het onafhankelijke certificeringinstituut KIWA. Alle klinieken met het ZKN-keurmerk voldoen aan strenge eisen van kwaliteit en professionaliteit en zetten zich in voor de allerbeste zorg. Kijk voor meer informatie over ZKN op zkn.nl of bekijk deze animatie:

Sneldiagnose

Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft het certificaat Sneldiagnose. Sneldiagnose is een initiatief van Alpe d’HuZes en wordt gesteund door KWF Kankerbestrijding. Bij Sneldiagnose staat de patiënt met verdenking op kanker centraal. Doel is om het aantal slapeloze nachten van kankerpatiënten zo veel mogelijk te reduceren. In ziekenhuizen waar sneldiagnose wordt toegepast krijgen patiënten binnen één tot vijf dagen de uitslag van hun diagnose en in 80% van de gevallen zelfs binnen 24 uur. Sneldiagnose is daarmee een effectieve verbetering in de kankerzorg.

NABON Breast Cancer Audit

De NABON Breast Cancer Audit verzamelt alle gegevens over borstkankerbehandelingen in Nederland. Het Alexander Monro Ziekenhuis doet hieraan mee. We krijgen in de toekomst een wekelijkse online terugkoppeling van kwaliteitsgegevens, waardoor we onze resultaten kunnen spiegelen aan het landelijk gemiddelde. De externe indicatoren worden gepubliceerd voor Zichtbare Zorg, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties.

SONCOS

Het Alexander Monro Ziekenhuis voldoet aan alle richtlijnen van de Borstkanker Vereniging Nederland en SONCOS. SONCOS is het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO).

Complicatieregistratie

Iedere afdeling die medische verantwoordelijkheid draagt voor directe (zorg)processen beschikt over een gestructureerde registratie van complicaties. Die is gebaseerd op de richtlijnen die gelden binnen de betreffende beroepsgroep.

Wetenschappelijk onderzoek

Wereldwijd wordt continu onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker. Dat noemen we ‘klinisch-wetenschappelijk onderzoek’ of ‘experimenteel onderzoek’. Ook het Engelse woord ‘trial’ wordt veel gebruikt. Het Alexander Monro Ziekenhuis vindt het belangrijk dat onze patiënten desgewenst kunnen deelnemen aan deze onderzoeken, in Nederland of in het buitenland. Het gaat om deelname aan klinische studies en nieuwe therapieën.

Publicatie sterftecijfers

Ziekenhuizen zijn sinds 2014 verplicht om hun sterftecijfers naar buiten te brengen. Patiënten en verzekeraars moeten zo meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de zorg. In het Alexander Monro Ziekenhuis zijn sinds de opening (april 2013) geen patiënten overleden door een behandeling in ons ziekenhuis.

Mocht u vragen of suggesties hebben naar aanleiding van uw bezoek, dan bent u van harte welkom om dit met ons te delen via kwaliteit@alexandermonro.nl

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch multidisciplinair Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg PROGRAMMA 08:45 Ontvangst, koffie en registratie09:15 Aanvang...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.