Nieuws

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

Nieuws

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP start met voorlichtingscampagne over alcoholgebruik en borstkanker

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP start met voorlichtingscampagne over alcoholgebruik en borstkanker

Ook licht alcoholgebruik verhoogt het risico op borstkanker. Deze week start het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP met een voorlichtingscampagne over alcoholgebruik en borstkanker. De nieuwe campagne wordt ondersteund door enkele wetenschappers en artsen waaronder Marjolein de Jong, oncologisch chirurg en directeur van het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. STAP roept professionals in de gezondheidzorg op om vrouwen voor te lichten over de invloed van alcoholgebruik op het ontstaan van borstkanker. Daartoe is een speciale website ontwikkeld www.alcoholenborstkanker.nl

Lees hier het persbericht.

 

 

 

‘Anita wordt opgenomen’

‘Anita wordt opgenomen’

Anita Witzier volgt onze patiënten en professionals en geeft u een realistische indruk van onze werkwijze en onze visie op borst(kanker)zorg. Van diagnose tot behandeling bieden wij de beste medische borstzorg gecombineerd met tijd en persoonlijke aandacht voor patiënt en dierbaren.. Heeft u de uitzending gemist of wilt u deze nogmaals bekijken? Klikt u dan hier.

 

‘Meeste mensen weten niet dat alcohol de kans op kanker verhoogt’ – NPO Radio 1

‘Meeste mensen weten niet dat alcohol de kans op kanker verhoogt’ – NPO Radio 1

Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, was te gast bij Mieke van der Weij en Peter de Bie tijdens het wekelijkse programma Nieuwsweekend van Omroep Max op NPO Radio 1. Bewustwording over alcoholgebruik kwam uitgebreid ter sprake. Lees verder om het interview te beluisteren.

Beluister hier het interview. En kijk hier op de site van NPO 1 voor meer informatie over dit onderwerp. Journalist Caroline Griep was ook te gast tijdens deze uitzending. ‘Waarom is de relatie tussen alcohol en (borst)kanker niet veel bekender?’ vraagt zij zich af in haar column op Vrouw.nl. Lees hier haar column.

 

 

Landelijke richtlijn borstkanker herzien

Bericht van NABON Nationaal Borstkanker Overleg Nederland

Landelijke richtlijn borstkanker herzien

Borstkankerzorg individueler met meer aandacht voor kwaliteit van leven

Een groot deel van de van de landelijke NABON richtlijn Borstkanker is herzien en voor iedereen beschikbaar via www.oncoline.nl en www.richtlijnendatabase.nl. In de nieuwe richtlijn zijn onder meer nieuwe geneesmiddelen opgenomen en screeningsadviezen voor nieuwe mutaties van borstkanker, is er meer aandacht voor kwaliteit van leven bij kanker en voor gedeelde besluitvorming met de patiënt.

Alcohol en borstkanker – NRC

Alcohol en borstkanker – NRC

Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, werkte mee aan een zeer interessant artikel in het NRC over het verband tussen alcoholgebruik en (borst)kanker. “90 procent van de Nederlanders heeft geen flauw idee dat alcohol kan leiden tot borstkanker…”. Klik hier voor het volledige artikel.

 

 

 

Naar aanleiding van reportage Nieuwsuur over implantaten

Het kan zijn dat u na de uitzending van Nieuwsuur op donderdagavond 4 januari vragen heeft. Wij verwijzen u naar de
website van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) voor uitgebreide toelichting en volgen de ontwikkelingen en onderzoeken nauwlettend.

Bijgaand treft u de link naar deze website
Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

https://www.nvpc.nl/nieuws_detail.php?nieuws_id=323

Ook hebben we een overzicht van veel voorkomende vragen en antwoorden opgesteld die u via onderstaande link kunt lezen:

https://alexandermonro.nl/wp-content/uploads/2018/01/VEELGESTELDE-VRAGEN-EN-ANTWOORDEN-IMPLANTATEN.pdf

Mocht u nog vragen hebben die u graag met de plastisch chirurg wilt bespreken dan maken we graag een afspraak voor u.

Bedankt voor uw vertrouwen

Bedankt voor uw vertrouwen

Het team van het Alexander Monro Ziekenhuis wenst u fijne feestdagen en een liefdevol 2018. Wij bedanken onze patiënten en dierbaren, huisartsen en samenwerkingspartners voor het in ons gestelde vertrouwen.

Onderzoek – Gericht op kwaliteit van leven

Onderzoek – Gericht op kwaliteit van leven

Het Alexander Monro Ziekenhuis vindt het belangrijk dat de kennis over diagnostiek en behandeling van borstkanker verder toeneemt. Het kan dus zijn dat wij u vragen om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek, een trial. Wij kijken bij de trials nadrukkelijk ook naar de bijdrage die een nieuwe behandeling of techniek kan leveren aan de kwaliteit van leven van toekomstige patiënten. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gekeken of ademanalyse kan bijdragen om onderscheid te maken tussen goedaardige afwijkingen en kwaadaardige afwijkingen bij vrouwen die vanuit het bevolkingsonderzoek of met een knobbeltje naar ons verwezen worden. Ook kunt u gevraagd worden deel te nemen aan een onderzoek als u tamoxifen bent gaan gebruiken en hier concentratieproblemen van ervaart.

2e Bilthoven Breast Meeting een succes!

2e Bilthoven Breast Meeting een succes!

Na een succesvolle eerste editie van de Bilthoven Breast Meeting vond vrijdag 10 november 2017 een prachtige tweede editie plaats.

Oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en arts-assistenten namen deel aan deze landelijke, geaccrediteerde nascholing van de Alexander Monro Academy in De Kapel op terrein Berg en Bosch.

Het congres bestond uit een hands-on ochtendprogramma op snijzaal in het UMC Utrecht en een middagprogramma met voordrachten door gerenommeerde sprekers uit heel Nederland.

Het thema was ‘de samenwerking tussen de oncologisch chirurg & plastisch chirurg’ en de inzet van beschikbare (diagnostische- en behandel-) technieken voor borstkanker.

Aan het eind van de dag klonken veel enthousiaste geluiden, die ook terug te zien zijn in de evaluatie over de nascholing. Kortom, opnieuw een inhoudelijk sterk programma, waar de congrescommissie van de Alexander Monro Academy trots op terugkijkt. Tot volgend jaar!

Patiënten en AMZ in de media

Patiënten en AMZ in de media

De afgelopen tijd verschenen het Alexander Monro Ziekenhuis en enkele patiënten in verschillende media, waaronder in de zaterdag editie van het Algemeen Dagblad, het ForYou Magazine en Skipr. Binnenkort zijn deze publicaties te lezen via onze pers & media pagina. Nu zijn de interviews en video te zien in dit nieuwsbericht. Lees meer…

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? info@alexandermonro.nl of 030 225 09 10

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

‘Anita wordt opgenomen’

Anita Witzier volgt onze patiënten en professionals en geeft u een realistische indruk van onze werkwijze en onze visie op borst(kanker)zorg. Van diagnose tot behandeling bieden wij de beste medische borstzorg gecombineerd met tijd en persoonlijke aandacht voor...