Nieuws

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

Nieuws

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

2e Bilthoven Breast Meeting een succes!

2e Bilthoven Breast Meeting een succes!

Na een succesvolle eerste editie van de Bilthoven Breast Meeting vond vrijdag 10 november 2017 een prachtige tweede editie plaats.

Oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en arts-assistenten namen deel aan deze landelijke, geaccrediteerde nascholing van de Alexander Monro Academy in De Kapel op terrein Berg en Bosch.

Het congres bestond uit een hands-on ochtendprogramma op snijzaal in het UMC Utrecht en een middagprogramma met voordrachten door gerenommeerde sprekers uit heel Nederland.

Het thema was ‘de samenwerking tussen de oncologisch chirurg & plastisch chirurg’ en de inzet van beschikbare (diagnostische- en behandel-) technieken voor borstkanker.

Aan het eind van de dag klonken veel enthousiaste geluiden, die ook terug te zien zijn in de evaluatie over de nascholing. Kortom, opnieuw een inhoudelijk sterk programma, waar de congrescommissie van de Alexander Monro Academy trots op terugkijkt. Tot volgend jaar!

Patiënten en AMZ in de media

Patiënten en AMZ in de media

De afgelopen tijd verschenen het Alexander Monro Ziekenhuis en enkele patiënten in verschillende media, waaronder in de zaterdag editie van het Algemeen Dagblad, het ForYou Magazine en Skipr. Binnenkort zijn deze publicaties te lezen via onze pers & media pagina. Nu zijn de interviews en video te zien in dit nieuwsbericht. Lees meer…

Breast Care Foundation – Benefietdiner

Breast Care Foundation – Benefietdiner

Jaarlijks wordt in oktober landelijk aandacht gevraagd voor borstkanker. Nog steeds overlijden 9 vrouwen per dag in Nederland aan deze ziekte. Dit aantal moet naar beneden. Door vroegdetectie en sneldiagnostiek wordt de overlevingskans voor vrouwen het grootst. De Breast Care Foundation organiseerde voor dit doel de tweede editie van het Benefietdiner. Lees meer…

‘Anita wordt opgenomen’

‘Anita wordt opgenomen’

Wij kijken terug op een mooie uitzending van ‘Anita wordt opgenomen’ over ons ziekenhuis. Heeft u de uitzending gemist of wilt u deze nogmaals bekijken? Dat kan hier.

Anita Witzier volgt onze patienten en professionals en geeft u een realistische indruk van onze werkwijze en onze visie op borst(kanker)zorg. Van diagnose tot behandeling bieden wij de beste medische borstzorg gecombineerd met tijd en persoonlijke aandacht voor patient en dierbaren.

Drainbag – Recover in Style

Drainbag – Recover in Style

In oktober is het project ‘Drainbag – Recover in Style’ van start gegaan. Het Alexander Monro Ziekenhuis draagt dit bijzondere initiatief een warm hart toe. Binnenkort zullen ook onze patiënten gebruik kunnen maken van deze mooie drainbags. Hartelijk dank hiervoor! Voor meer informatie sturen wij jullie graag naar de website van Drainbag – Recover in Style.

Documentaire: Krijg Nou Tieten: (over)leven met erfelijke borstkanker

Documentaire: Krijg Nou Tieten: (over)leven met erfelijke borstkanker

Er is maar één gen nodig om van je lichaam een tijdbom te maken en je leven compleet op z’n kop zetten. De vrouwen in de AVROTROS-documentaire Krijg Nou Tieten hebben dit aan den lijve ondervonden. Zij dragen namelijk het BRCA-gen, ook wel borstkanker-gen genoemd, dat de kans op borstkanker voor hen en vaak ook hun kinderen ernstig vergroot. Krijg Nou Tieten laat, in borstkankermaand oktober, zien welke angsten en heftige dilemma’s het dragen van dit gen met zich meebrengt.

Lees meer…

Care for Women en Alexander Monro Ziekenhuis maken zich sterk

Care for Women en Alexander Monro Ziekenhuis maken zich sterk

“Ken je borsten” als speerpunt tijdens borstkankermaand

Tijdens de jaarvergadering van Care for Women, gehouden in het Alexander Monro Ziekenhuis, stond het belang van vroegdiagnostiek van borstkanker centraal. Met de borstkankermaand voor de deur werd in het middagprogramma aandacht besteed aan de campagne “Ken je borsten”. Volgens beide partijen is deze aandacht hard nodig. Nog steeds overlijden in Nederland negen vrouwen per dag aan de gevolgen van borstkanker. Daarom streeft het Alexander Monro Ziekenhuis naar vroegdiagnostiek van de ziekte en promoten zij kennis, die vrouwen helpt bij vroege detectie. In de campagne ‘Ken je borsten’ draait het erom hoe vrouwen hun borsten beter kunnen leren kennen en eventuele veranderingen sneller kunnen ontdekken. Lees meer…

Bilthoven Breast Meeting

Bilthoven Breast Meeting

Graag nodigen wij oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en arts-assistenten (differentiatie oncologische of plastische chirurgie) uit deel te nemen aan de 2e Bilthoven Breast Meeting op vrijdag 10 november 2017 in het Alexander Monro Ziekenhuis. Dit congres bestaat uit een hands-on deel op snijzaal in het UMC Utrecht en voordrachten door gerenommeerde sprekers uit heel Nederland.

Het thema is ‘de samenwerking tussen de oncologisch chirurg & plastisch chirurg’ en de inzet van beschikbare (diagnostische- en behandel-) technieken voor het mammacarcinoom.

De 2e Bilthoven Breast Meeting is geaccrediteerd voor 8 punten.
Het vervoer gedurende deze dag is geregeld.

Klik op onderstaande aanmeldknop om u in te schrijven voor de Bilthoven Breast Meeting
Wij zien u graag op vrijdag 10 november 2017!

Met vriendelijke groet,

Namens de Congrescommissie:
Miranda Ernst en Liesbeth Veenendaal (Oncologisch chirurgen)
Jan-Maerten Smit en Daniëlle Derks (Plastisch chirurgen)

Roze Lintje 2017

Roze Lintje 2017

Net als voorgaande jaren heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) ook dit jaar het ‘roze lintje’ toegekend aan het Alexander Monro Ziekenhuis.  Wij zijn blij met deze erkenning, waarmee wordt aangegeven dat ons gespecialiseerde ziekenhuis aan de juiste criteria en kwaliteitsnormen voldoet. Aandacht voor en het verbeteren van onze zorg- en dienstverlening is een continue proces. Daarom vragen wij via diverse kanalen aan alle patienten en dierbaren hun mening en eventuele verbeterpunten. .

Bel ons voor een afspraak 030 225 09 10

Verzekerde zorg voor iedereen

Laatste nieuws

2e Bilthoven Breast Meeting een succes!

Na een succesvolle eerste editie van de Bilthoven Breast Meeting vond vrijdag 10 november 2017 een prachtige tweede editie plaats. Oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en arts-assistenten namen deel aan deze landelijke, geaccrediteerde nascholing van de...

Patiënten en AMZ in de media

De afgelopen tijd verschenen het Alexander Monro Ziekenhuis en enkele patiënten in verschillende media, waaronder in de zaterdag editie van het Algemeen Dagblad, het ForYou Magazine en Skipr. Binnenkort zijn deze publicaties te lezen via onze pers & media pagina....

Breast Care Foundation – Benefietdiner

Jaarlijks wordt in oktober landelijk aandacht gevraagd voor borstkanker. Nog steeds overlijden 9 vrouwen per dag in Nederland aan deze ziekte. Dit aantal moet naar beneden. Door vroegdetectie en sneldiagnostiek wordt de overlevingskans voor vrouwen het grootst. De...