Selecteer een pagina

Nieuws

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

Nieuws

 

Het laatste Alexander Monro Ziekenhuis nieuws

Ambassadeurs Justin de Wit en Esther Vergeer openen eerste rijdende kinderkamer in Alexander Monro Ziekenhuis

Ambassadeurs Justin de Wit en Esther Vergeer openen eerste rijdende kinderkamer in Alexander Monro Ziekenhuis

Ambassadeurs Justin de Wit en Esther Vergeer openen eerste rijdende kinderkamer in Alexander Monro ZiekenhuisKind vlakbij de moeder tijdens borstkankerbehandeling en toch even uit de ziekenhuissfeer

​BILTHOVEN – De eerste rijdende kinderkamer in het Alexander Monro Ziekenhuis werd vandaag geopend door de nu 14-jarige Breast Care Foundation (BCF) kids ambassadeur Justin de Wit, samen met Esther Vergeer. Met deze mobiele kinderkamer kan een kind met de moeder meerijden tijdens de (soms lange) borstkankerbehandelingen zodat het in de nabijheid van de moeder kan spelen. Na de openingshandeling werd de rijdende kamer enthousiast in gebruik genomen door de aanwezige kinderen. Een extra verrassing werd verzorgd door Freek Vonk die een grote doos met knuffels, boeken, tijdschriften en leuke gadgets aan Justin overhandigde voor de inrichting van de rijdende kinderkamer.

Justin, mede oprichter van BCF kids: ‘Dit is zo gaaf! Kinderen kunnen nu tijdens iedere stap in het proces dichtbij hun moeder blijven in een eigen kamer met speelgoed. Ze zijn even uit de ziekenhuissfeer en voelen zich meer op hun gemak. Dat is voor de moeder ook fijn’, aldus Justin. Zijn moeder Jonita de Wit staat, na de afronding van haar behandelingen, nog onder controle in het Alexander Monro Ziekenhuis: ‘Ik nam Justin graag mee, wilde hem erbij betrekken, net als ieder lid van ons gezin. Justin wilde dat zelf ook graag. Vanaf begin af aan was hij enorm betrokken. Hij wilde alles weten, hield spreekbeurten over borstkanker, verkocht cakejes en verkoopt tegenwoordig ook sieraden en verzorgt optredens voor BCF en het Alexander Monro Ziekenhuis. Dat hij op deze manier meedenkt en dat daar dan zulke mooie dingen uit voortkomen vind ik prachtig. Ik ben heel trots op hem.’

Tijdens de behandelingen van zijn moeder in het in borstkanker gespecialiseerde ziekenhuis gaf Justin aan dat hij het soms ‘best saai en soms juist heftig’ vond voor kinderen in een ziekenhuis in een gesprek met bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis en oprichter BCF Marjolein de Jong. ‘We zien helaas steeds meer jonge patiënten in het Alexander Monro Ziekenhuis, vaak ook met kinderen. We denken graag mee met de patiënt en de familie zodat we het verblijf, voor zover mogelijk, zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen. Zo hebben we met elkaar de rijdende kinderkamer ontworpen die gemaakt is door een hele goede timmerman, Jan Bouwman, met support van donateurs’, aldus De Jong.

Esther Vergeer, patiënt in het Alexander Monro Ziekenhuis en ambassadeur van BCF: ‘Het is zo mooi dat kinderen op deze manier dicht bij hun moeder kunnen blijven tijdens de verschillende behandelingen en toch heerlijk kunnen spelen in hun eigen ‘wereld’. Je wilt je kinderen betrekken en neemt ze zeker wel eens mee tijdens de behandelingen. Dan doet het je als moeder goed om te zien dat zij die, soms lange, uren goed doorkomen en zich een beetje vermaken. Mijn dochter Jinte (2) is al fan van het rijdende huisje.’

Over borstkanker

De zorg voor borstkankerpatiënten heeft de afgelopen jaren vooruitgang geboekt. Toch blijft verbetering van de zorg noodzakelijk. Borstkanker is al jaren de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 7 vrouwen borstkanker ontwikkelt. Ook krijgen ieder jaar ruim 100 mannen de diagnose. 20-25% van de nieuwe patiënten is jonger dan 50 jaar. Jaarlijks sterven er nog altijd ruim 3.000 vrouwen aan borstkanker; dat zijn er 9 per dag.

 


Foto: Daphne Reimerink, Alexander Monro Ziekenhuis (afdeling Chemotherapie)


Foto: Daphne Reimerink, Alexander Monro Ziekenhuis (Esther Vergeer met dochter Jinte in de Ontvangsthal)


Foto: Daphne Reimerink, Alexander Monro Ziekenhuis (maker van de rijdende speelkamer Jan Bouwman, Internist oncoloog in het Alexander Monro Ziekenhuis Daan ten Bokkel Huinink en bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis Marjolein de Jong)


Foto: Daphne Reimerink, Alexander Monro Ziekenhuis (Ontvangsthal)


Foto’s: Daphne Reimerink, Alexander Monro Ziekenhuis (links Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, met Justin de Wit en rechts Justin de Wit en zijn moeder Jonita de Wit)


Foto: Marjolein de Jong, Alexander Monro Ziekenhuis (Rosemijn Reimerink en Justin de Wit in de rijdende speelkamer op de afdeling Chemotherapie)

Breast Care Foundation haalt met benefietdiner recordbedrag van ruim 1,1 miljoen euro op voor borstkanker

Breast Care Foundation haalt met benefietdiner recordbedrag van ruim 1,1 miljoen euro op voor borstkanker

Tijdens een exclusief diner, bereid door 7 sterren chefs, zorgden een spectaculaire veiling en diverse optredens van onder andere Paul de Leeuw, Nikkie de Jager en Do voor een opbrengst van ruim boven een miljoen voor de stichting Breast Care Foundation (BCF). Het bedrag komt ten goede aan diverse onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker, innovatie en zorg.

BILTHOVEN – De BCF benefietavond in studio 21, onder leiding van Ivo Niehe, Floortje Dessing en Yvon Jaspers, bracht in totaal € 1.100.855 op. Oprichter BCF en directeur van het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) Marjolein de Jong: ‘Het is zo mooi dat we deze Benefietavond nu weer konden organiseren na een lange periode waarin dat niet mogelijk was. Het bedrag is een record waar we ontzettend trots op en blij mee zijn. Hiermee kunnen we zoveel mooie onderzoeken en projecten ondersteunen voor borstkankerpatiënten.’

De ruim 700 gasten werden tijdens de diverse culinaire hoogstandjes getrakteerd op optredens van onder meer Paul de Leeuw, Nikkie de Jager, Candy Dulfer, Karin Bloemen, Do, Ellen ten Damme, Patricia van Haastrecht, Jasper Taconis, David Dam, Dennis van Aarssen, Lavinia Meijer en DJ Michael Mendoza. De 14-jarige Justin de Wit, jongste ambassadeur van BCF en BCF Kids, deed de harten smelten met een goochelact, zijn mooie woorden en bijzondere inzet voor de foundation. Ook dit keer kwam Justin niet met lege handen en verraste hij De Jong met een donatie van € 855, dat hij zelf bij elkaar spaarde met diverse acties en eigengemaakte sleutelhangers en sieraden.

Speciale aandacht was er voor de campagne KEN JE BORSTEN van BCF in samenwerking met het Alexander Monro Ziekenhuis. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Ook krijgen jaarlijks ruim 100 mannen de diagnose. Ieder jaar overlijden meer dan 3.000 mensen aan deze ziekte. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op overleven. Toch bleek vorig jaar uit onderzoek van het AMZ en BCF dat verreweg de meeste vrouwen (ruim 84%) de 12 meest voorkomende symptomen van borstkanker niet kent en dat ruim 1 op de 5 vrouwen haar borsten überhaupt niet checkt. ‘Hier is nog enorme winst te behalen. Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter je kansen. Natuurlijk hoef je je niet direct zorgen te maken dat iedere verandering borstkanker is maar blijft alert, KEN JE BORSTEN en trek op tijd aan de bel bij je huisarts als je twijfelt of iets ziet of voelt’, aldus De Jong. Diverse ambassadeurs van de campagne waren aanwezig tijdens de Benefietavond waaronder Tom Coronel, Jorgen Raymann, Yvon Jaspers en Edwin Alofs.

Bijzonder was ook het moment dat een aantal patiënten, waaronder ook een man, hun ziektebeloop en second opinion ervaringen deelden met het publiek. ‘Dit maakt zo tastbaar waarvoor we hier met elkaar zo hard knokken’, aldus De Jong. Dat benadrukte veilingmeester Laurien Schroeder-Hessels ook tijdens de veiling waarbij een aantal unieke stukken werden geveild. Van een meet & greet met Nikkie de Jager tot luxe vakanties en van F1 tickets tot bijzondere kunstwerken en huisconcerten van Do en Paul de Leeuw. Dit alles onder het genot van het speciaal voor deze avond bereide exclusieve diner, onder leiding van Janny van der Heijden, door sterrenchefs: Erik van Loo (Parkheuvel), Edwin Vinke (De Kromme Watergang), Yuri Wiesen (Wiesen), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn), Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot (Restaurant 212), Menno Post (Olivijn).

Breast Care Foundation

BCF wil de borstkankerzorg in Nederland naar een hoger niveau brengen. De foundation stimuleert met haar doelstellingen de ontwikkeling om borstkankerzorg onder te brengen in gespecialiseerde centra om de ziekte beter te kunnen (vroeg)diagnosticeren, behandelen en van passende nazorg te voorzien. Het eerste voorbeeld hiervan is het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, het eerste gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg.

BCF zet zich in voor de volgende vier thema’s:

 • Voorlichting en bewustwording bij alle vrouwen en mannen in Nederland ten behoeve van vroegdetectie
 • Kwaliteit van zorg én leven door alle benodigde (na)zorg te integreren in een ‘healing environment’ in een gespecialiseerd expertisecentrum
 • Ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek
 • Uitwisseling van kennis en (digitale) ontwikkeling van kennis en data.
Graag nodigen we u uit voor deelname aan het nieuwe groepsprogramma Leer Leven & Zo Na Borstkanker

Graag nodigen we u uit voor deelname aan het nieuwe groepsprogramma Leer Leven & Zo Na Borstkanker

Groepsprogramma Leer Leven & Zo Na Borstkanker

Een nieuw aanbod binnen het Integraal Zorgplein AMZ

Graag nodigen we u uit voor deelname aan het nieuwe groepsprogramma Leer Leven & Zo Na Borstkanker. Dit programma is een samenwerking tussen Leven & Zo en het Integraal Zorgplein van het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) te Bilthoven. Het programma is toegankelijk voor patiënten die in het AMZ voor borstkanker behandeld zijn en biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning in begeleiding op de weg van overleven naar voluit leven na borstkanker. Doelen zijn het verbeteren van het welbevinden, het kunnen omgaan met uitdagingen en het weer kunnen genieten van het leven. Na de behandeling van borstkanker stopt de rollercoaster en wil iedereen vaak weer spoedig terug naar het ‘oude normaal’. Vaak gaat dit niet zonder slag of stoot. Angst of onzekerheid kunnen bijvoorbeeld opspelen, evenals vragen als ‘wat vind ik belangrijk in het leven?’ of ‘hoe wil ik eigenlijk leven?’. Voor ondersteuning in deze fase is het programma Leer leven & Zo Na Borstkanker ontwikkeld.

Het programma

Het programma bestaat uit 3 groepsbijeenkomsten en 6 individuele online lessen in een tijdsbestek van ongeveer 2 tot 3 maanden. U ontvangt een digitaal werkboek en er worden mogelijkheden geboden voor onderling lotgenotencontact. De groepsbijeenkomsten vinden plaats in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven (of online bij eventuele maatregelen in het kader van COVID-19).Individuele medische vraagstukken vallen binnen de contacten met de eigen behandelaars en worden niet behandeld tijdens het programma.

De online modules kennen de volgende thema’s:

 • Les 1 Controle of regie?
 • Les 2 Angst
 • Les 3 Gedachten
 • Les 4 Vermoeidheid en andere fysieke ongemakken
 • Les 5 Zelfbeeld en intimiteit
 • Les 6 Verlangens en dromen

Het team

 • Martha Rijkmans – ervaringsdeskundige & coach – eigenaar Leven & Zo
 • Sissi Grosfeld – verpleegkundig specialist & leefstijlcoach
 • Sophia van den Boogerd – internist-oncoloog & pulsar/leefstijlcoach

Data

 • 1e Groepsbijeenkomst: Donderdag 19.05.2022 van 14.30 tot 16.00 uur.
 • 2e Groepsbijeenkomst: Donderdag 16.06.2022 van 14.30 tot 16.00 uur.
 • 3e Groepsbijeenkomst: Donderdag 21.07.2022 van 14.30 tot 16.00 uur.

Kosten & Inschrijving

De eigen bijdrage voor het programma is € 149. Voor deelname in 2022 kunnen we het programma voor een kennismakingstarief van € 125 aanbieden Het programma wordt niet vergoed via de zorgverzekeraar. Na inschrijving ontvangt u een factuur. Na betaling is uw inschrijving definitief. De minimale groepsgrootte is 10 en de maximale groepsgrootte is 30. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Zeker zijn van een plek? Schrijf dan nu snel in door een e-mail te sturen naar integraal@alexandermonro.nl onder vermelding van ‘Inschrijving Groepsprogramma’. U hoort dan spoedig verder van ons.

U bent van harte welkom!

   

Vandaag is het #Wereldkankerdag: Kanker raakt iedereen, u dus ook.

Vandaag is het #Wereldkankerdag: Kanker raakt iedereen, u dus ook.

Wereldwijd wordt stilgestaan bij de impact van kanker.

Borstkanker kan een enorme impact hebben op u, uw familie, uw werk en uw dagelijks leven. Bijna 1 miljoen mensen leven met de gevolgen van kanker in Nederland. Toch ontbreekt het patiënten in Nederland aan voldoende en concrete (voor-) /(na)zorg en aandacht voor leefstijl, welzijn, preventie en vroegdetectie. In het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) ervaren we dagelijks bij onze patiënten dat er veel behoefte is aan aanvullende zorg voor, tijdens én na de diagnose- en behandeltrajecten. Borstkankerzorg kan niet wachten. De impact van kanker ook niet.

Het AMZ beschikt over een Integraal Zorgplein met diverse aanvullende mogelijkheden voor de patiënten. Het Integraal Zorgteam draagt zorg voor een goede afstemming tussen de patiëntbehoefte, de wetenschappelijke inzichten en de invulling daarvan binnen het Integraal Zorgplein AMZ of daarbuiten.

Vandaag lanceren we met trots een speciale ‘menukaart’ van het Integraal Zorgplein AMZ: hier vindt u de mogelijkheden aan aanvullende zorg die het Alexander Monro Ziekenhuis biedt.

De menukaart kunt u hier inzien.

#Wereldkankerdag
#Borstkanker
#IntegraleZorg
#IntegraleZorgpleinAMZ
#Wachtnietmeteenklacht
#AlexanderMonroZiekenhuis

Update verbouwing AMZ

Update verbouwing AMZ

In het Alexander Monro Ziekenhuis is de verbouwing ten behoeve van de uitbreiding in de eindfase aanbeland. Tijdens deze laatste fase worden een aantal apparaten verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. In de maand november kan het voorkomen dat uw afspraak hierdoor iets naar achteren verschuift. Onze excuses voor het eventuele ongemak.    

Maatregelen Coronavirus Alexander Monro Ziekenhuis

Maatregelen Coronavirus Alexander Monro Ziekenhuis

 en Maatregelen per april 2022 

Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft extra verscherpte maatregelen genomen om de zorg voor u en de medewerkers zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd nemen we allemaal onze verantwoordelijkheid om de kans op verspreiding zo laag mogelijk te maken. De volgende coronamaatregelen gelden in het Alexander Monro ziekenhuis.

Binnenkort een afspraak?

Heeft u binnenkort een afspraak in het AMZ, en kunt u één van deze vragen met JA beantwoorden? Neemt u dan vóór uw afspraak contact op met het secretariaat  030 – 72 10 104 of uw mamacare verpleegkundige: 

 • Heeft u corona?
 • Heeft u klachten passend bij corona?
 • Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand die corona heeft*?
 • bent u de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een land waar code rood of oranje geldt? 

* Indien u geen klachten heeft EN langer dan een week geleden een boostervaccinatie heeft gehad OF korter dan acht weken geleden een corona infectie heeft doorgemaakt dan mag u komen. 

Mondkapje

 • Mondkapjes blijven verplicht bij direct patiënt-zorgverlener contact (binnen 1,5 meter).
 • Mondkapjes zijn niet meer verplicht in publieke ruimtes zoals wandelgangen en ontvangstruimtes.

Bezoekers

 • Polikliniek, medische beeldvorming en dagbehandeling: er mag één bezoeker mee.
 • Kort Verblijf: er mag één bezoeker per patiënt aanwezig zijn. Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt per dag komen.

WIJ DANKEN U VOOR UW BEGRIP

Meer informatie over Coronavirus voorbereidingen leest u hier

8 op de 10 vrouwen kent symptomen borstkanker niet

8 op de 10 vrouwen kent symptomen borstkanker niet

KEN JE BORSTEN: Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt hoe groter de kans op genezing

BILTHOVEN –  Oktober is borstkankermaand. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Ook krijgen jaarlijks ruim 100 mannen de diagnose. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op overleven. Toch kent ruim 84% van de vrouwen de 12 meest voorkomende symptomen van borstkanker niet. Ook is 85% van de vrouwen niet op de hoogte van het feit dat je de meeste symptomen kunt zien aan je borsten. Ruim 1 op de 5 vrouwen checkt haar borsten überhaupt niet. Zo blijkt uit onderzoek van het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) en de stichting Breast Care Foundation (BCF).

De stichting BCF hoopt in samenwerking met het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro een grotere awareness te creëren met de campagne KEN JE BORSTEN. Marjolein de Jong (voormalig oncologisch chirurg en bestuurder AMZ): ‘We hebben deze kennis in 2019 eerder getoetst. Destijds bleek dat ruim 65% van de vrouwen weinig tot geen van de 12 symptomen kent. Dat blijkt nu zelfs 84% te zijn. Generaties lang wordt ons van moeder op dochter verteld over het bekende knobbeltje als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog eens 11 symptomen zijn en dat je deze juist vooral kunt zien is vrij onbekend. Daarnaast geeft 23% aan haar borsten überhaupt nooit te controleren terwijl 67% zich hier wel eens zorgen over maakt of zelfs te maken heeft gehad met een borstaandoening. Soms zie je een verandering aan je borst of voel je misschien een verdikking of knobbeltje. Dit betekent niet dat je je direct zorgen hoeft te maken en dat alle veranderingen borstkanker zijn. Wel is het belangrijk dat je alert blijft en eventuele veranderingen op tijd opmerkt. Ga naar de huisarts als je twijfelt, een verandering ziet, één van de 12 symptomen opmerkt of als er borstkanker in je familie voorkomt. Alle uitkomsten bij elkaar laten zien dat we met elkaar een hele belangrijke boodschap te vertellen hebben: KEN JE BORSTEN! Juist nu, in tijden van inhaalzorg en achterstanden in het bevolkingsonderzoek borstkanker is deze kennis belangrijk. Gelukkig hebben we partners, zoals Etos, en ook ambassadeurs en supporters die de boodschap helpen uitdragen.’

Elly (70), ontdekte bij zichzelf borstkanker doordat zij een verandering aan haar borst opmerkte: ‘Tussen de screeningsmomenten door, check ik mijn borsten regelmatig. Daardoor merkte ik een verandering op. Ik zag dat een van mijn tepels ingetrokken was en een andere kleur had gekregen. Ik wist dat dit een symptoom van borstkanker kon zijn, wat door googelen werd bevestigd. Mijn huisarts heeft mij op verzoek direct doorverwezen naar het Alexander Monro Ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in borstkanker en goed bekend staat. Gelukkig was ik er vroeg bij en zijn er geen uitzaaiingen bij mij gevonden. Ik moet wel worden behandeld maar heb zeker kans op genezing. De campagne KEN JE BORSTEN is daarom wat mij betreft van groot belang.’

Jacqueline (51), merkte op dat haar borst anders was dan normaal: ‘Ik zag en voelde een soort verharde zone maar voelde geen knobbeltje dus ik dacht dat het wel mee zou vallen. Ik ervaarde wel duidelijk een verschil met de andere borst. Gelukkig heb ik er toch naar laten kijken, ondanks dat ik me niet kon voorstellen dat er iets aan de hand was. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Alexander Monro Ziekenhuis. Het was een enorme schok om te horen dat ik borstkanker heb. Ik ben weliswaar nu onder behandeling maar heb wel kans op genezing doordat het nog in een beginstadium is. De campagne KEN JE BORSTEN is dus belangrijk in de vergroting van de awareness.’

KEN JE BORSTEN
Op KENJEBORSTEN.nl staan de 12 meest voorkomende symptomen van borstkanker en zie je hoe je een borstcheck kunt doen. Vroege herkenning en diagnose helpen aanzienlijk in de overlevingskansen en kunnen de sterfte door borstkanker doen dalen.

Over borstkanker
De zorg voor borstkankerpatiënten heeft de afgelopen jaren vooruitgang geboekt. Toch blijft verbetering van de zorg noodzakelijk. Borstkanker is al jaren de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 7 vrouwen borstkanker ontwikkelt. Ook krijgen ieder jaar ruim 100 mannen de diagnose. 20-25% van de nieuwe patiënten is jonger dan 50 jaar. Jaarlijks sterven er nog altijd ruim 3.000 vrouwen aan borstkanker; dat zijn er 9 per dag. 

Sponsorloop Integraal Zorgteam Alexander Monro Ziekenhuis

Sponsorloop Integraal Zorgteam Alexander Monro Ziekenhuis

Sponsorloop Integraal Zorgteam Alexander Monro Ziekenhuis

Zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 15.00 uur.
Locatie De Kapel op het terrein van Berg en Bosch, te Bilthoven

Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert het Integraal Zorgteam van het Alexander Monro Ziekenhuis een sponsorloop op terrein Berg en Bosch in Bilthoven. De sponsorloop bestaat uit een wandel- of hardlooproute van 5 km. De opbrengst van de sponsorloop komt via de Breast Care Foundation ten goede aan nieuwe studies en projecten van het Integraal Zorgplein AMZ. Op www.alexandermonro.nl/integrale-zorg vindt u meer informatie over de missie en het doel van het Integraal Zorgplein AMZ.

De sponsorloop, mede mogelijk gemaakt door onder andere de Kapel, heeft geen competitief karakter. De deelnemers wordt gevraagd zich zo roze mogelijk te kleden.
De Kapel is de uitvalsbasis gedurende de dag. Hier kunt u genieten van een lekkere lunch of een ontspannende massage. Inschrijven voor de sponsorloop kan tot en met 25 september 2021 via integraal@alexandermonro.nl.

Loopt of rent u mee om donaties te werven voor dit mooie doel? Ook uw vrienden, familie, kennissen en collega’s zijn van harte welkom!

Inschrijving Sponsorloop

Schrijf je nu in via integraal@alexandermonro.nl, en vermeld in uw aanmelding het volgende:

 1. Als onderwerp van de mail: Inschrijving Sponsorloop.
 2. Uw keuze voor 5 km hardlopen of 5 km wandelen.
 3. Uw gewenste pakketnummer(s):

Pakket 1: Startbewijs sponsorloop + lunchbox + tien minuten massage € 20
Pakket 2: Startbewijs sponsorloop + lunchbox € 15
Pakket 3: Startbewijs sponsorloop + tien minuten massage € 15
Pakket 4: Lunchbox en tien minuten massage €15
Pakket 5: Startbewijs sponsorloop € 7.50
Pakket 6: Lunchbox € 7.50
Pakket 7: Tien minuten massage € 7.50

Na inschrijving ontvangt u een mail voor de betaling van uw inschrijving en met informatie hoe u zich aanvullend kunt laten sponsoren door uw omgeving.

Dresscode ‘Zo Roze Mogelijk’
De sponsorloop is niet competitief van aard. De dresscode is ‘zo roze mogelijk’. Voor de leukste outfit hebben we een prijs. Bovendien wordt na de finish een herinneringsfoto van u gemaakt die u digitaal toegestuurd krijgt om te delen met uw sponsoren.

Tot 9 oktober 2021!

 

Bijzondere donatie vader en zoons aan Alexander Monro Ziekenhuis

Bijzondere donatie vader en zoons aan Alexander Monro Ziekenhuis

Bilthoven – Afgelopen week ontving het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) een mooie donatie van Born Copijn en zijn twee zoons. De donatie werd overhandigd uit naam van Vanessa Copijn-Groeneveld. Zij overleed op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Het was Vanessa’s wens om in plaats van bloemen een donatie aan het Alexander Monro Ziekenhuis te doen. Yaromir en Levi (zoons): ‘Onze lieve moeder wilde graag als dank voor alle goede zorgen en steun in de afgelopen jaren, ook wat goeds doen voor het belangrijke werk van het Alexander Monro Ziekenhuis voor kinderen en andere projecten.’ De ouders van Vanessa vullen aan: ‘Vanessa was vooral heel blij altijd als mens gezien en gehoord te zijn en niet alléén als patiënt’. Born en zijn zoons overhandigden een cheque met een totaalbedrag van € 6.250,- aan Liesbeth Veenendaal, de behandelend arts van Vanessa en bestuurder Marjolein de Jong. ‘Wat een ontzettend bijzondere donatie. Ondanks het grote verdriet dat we allemaal hebben wanneer we moeten constateren dat we iemand niet meer kunnen genezen, ervaren we dit reusachtige gebaar als een enorme waardering voor alles wat we doen om er voor iedereen met alle aandacht te zijn in de meest kritische periode in iemands leven.’ Born Copijn (echtgenoot Vanessa): Het is zo mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen aan deze wens van Vanessa. Het bedrag komt via de stichting Breast Care Foundation en Breast Care Foundation Kids ten goede aan diverse belangrijke projecten in het Alexander Monro Ziekenhuis.’

Alexander Monro Ziekenhuis en UMC Utrecht intensiveren samenwerking

Alexander Monro Ziekenhuis en UMC Utrecht intensiveren samenwerking

Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht hebben het voornemen om gezamenlijk het Alexander Monro Ziekenhuis te Bilthoven verder uit te bouwen. Afgelopen week tekenden beide partijen de letter of intent. Dit betreft een intentie tot een intensivering van een samenwerking die al vijf jaar bestaat met als doel het bieden van de combinatie van hoogwaardige borst(kanker)zorg, benodigde academische zorg, innovatie, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Een nauwere samenwerking tussen het UMC Utrecht en het Alexander Monro Ziekenhuis is een logische beweging om de borstkankerzorg samen duurzaam verder vorm te geven.

Uiteindelijk zal het UMC Utrecht het grootste deel van haar borstkankerzorg samen met het Alexander Monro Ziekenhuis vanuit Bilthoven aanbieden: één locatie voor borstkankerzorg met één gezamenlijk behandelteam. De benodigde academische borstkankerzorg en specifieke diagnostiek wordt aangeboden vanuit het UMC Utrecht evenals de coördinatie van het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van de borst(kanker)zorg. Ook blijven we gezamenlijk de mogelijkheden voor een bredere regionale samenwerking verkennen.

Voordat het zo ver is, staat het komende jaar in het teken van verdere verkenning, uitvoering en besluitvorming.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? info@alexandermonro.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde borstzorg en borstkanker zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.