Selecteer een pagina

Wat bieden wij

Lifestylepoli
Onze lifestylepoli is gericht op het vroegtijdig signaleren, begeleiden en behandelen van klachten na een behandeling in verband met een borstaandoening. Onze visie is dat dit multidisciplinair en integraal dient te gebeuren.

Waarom?
De behandeling van borstkanker wordt steeds succesvoller en de meeste patiënten hebben een goede overlevingskans. Echter, zowel de behandeling als de ziekte zijn ingrijpend en hebben grote impact op het leven van de patiënt. Zowel op hun fysiek als psychosociaal functioneren als op de re-integratie in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Het doel van onze lifestyle & nazorgpoli

  • Verhogen van de kwaliteit van leven
  • Verhogen van de therapietrouw bij de behandeling met antihormonale therapie
  • Preventie van hart- en vaatziekten en osteoporose (als nadelige gevolgen van overgang)
  • Preventie van overgewicht als risicofactor t.a.v. het ontwikkelen van (recidief) borstkanker
  • Adviezen over voeding en lichaamsbeweging
  • Begeleiding van klachten op seksueel gebied
  • Vroegtijdige signalering en behandeling van pijn

Voor wie?
De lifestyle & nazorgpoli is voor patiënten die een behandeltraject in verband met borstkanker ondergaan of hebben ondergaan. Tevens kunnen patiënten met een goedaardige borstaandoening (mastitis, mastopathie) op deze poli terecht.

Door wie?
Het multidisciplinaire team van de lifestyle &nazorgpoli bestaat o.a. uit onze mammacareverpleegkundige (met als aandachtsgebied overgangsklachten), internist-oncoloog, gynaecoloog/seksuoloog, lifestylecoach (voeding & lichaamsbeweging), psycholoog en pijnarts.

Voor mij als partner was het ook zwaar. Natuurlijk staat mijn vrouw centraal, maar het was prettig dat ook aan mij werd gevraagd hoe het met me gaat.
Patiënt van het Alexander Monro Ziekenhuis

Zo goed en zo kwaad als het gaat, wil ik blijven werken. Fijn dat ik direct met Re-turn in contact werd gebracht. Ik weet zeker dat het met hun hulp gaat lukken.
Patiënt van het Alexander Monro Ziekenhuis

Ik werd niet louter gezien als een patiënt met een ziek lijf. Wij spraken ook over hoe ik in het leven sta en hoe ik met deze ziekte omga. Er werd nooit om de hete brij heen gedraaid, ook niet in moeilijke gesprekken.
Patiënt van het Alexander Monro Ziekenhuis

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? info@alexandermonro.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen coronavirus – Alexander Monro Ziekenhuis 03-04-2020 Bericht over systeemtherapie bij borstkanker in het Alexander Monro Ziekenhuis ten tijden van de Coronavirus Pandemie namens, het team van internist-oncologen in het Alexander Monro Ziekenhuis: De...

€ 11.366 ingezameld voor AMZ en BCF

€ 11.366 ingezameld voor AMZ en BCF

In plaats van cadeaus vroegen Henny en Alex (Paling) Koelewijn bij de opening van het nieuwe pand van Spakenburg Paling B.V. in Spakenburg hun relaties om een donatie voor de Breast Care Foundation en het Alexander Monro borstkanker Ziekenhuis… Lees hier het hele...