Goedaardig knobbeltje (fibroadenoom)

Radiologisch verwijderen van goedaardig knobbeltje (fibroadenoom) in de borst (Mirabel procedure)

Goedaardige afwijkingen komen zeer veel voor en worden in principe niet behandeld, tenzij u er hinder van ondervindt. Het is in het Alexander Monro Ziekenhuis mogelijk om radiologisch, zonder operatie, goedaardige borstafwijkingen te laten verwijderen. Deze zorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.   

De behandeling wordt uitgevoerd door de radioloog en gebeurt door middel van zogenaamde ‘vacuüm excisie’. Deze behandeling wordt ook wel Mirabel procedure genoemd. Bij deze procedure wordt echogeleid, met een biopsie naald, de goedaardige afwijking met behulp van een vacuümzuiger verwijderd. Dit is een eenvoudige poliklinische behandeling op de afdeling radiologie. De meest voorkomende goedaardige borstafwijking die wij op deze manier verwijderen is het ‘fibroadenoom’. 

Wilt u meer weten over deze behandeling, of wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Maak dan een afspraak op onze mammapoli voor een gesprek. In combinatie met deze afspraak kan de radioloog middels echografie direct beoordelen of een vacuüm excisie bij u mogelijk is.

Laatste nieuws

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.